Σε επανέκδοση του Ευρετηρίου του Κρασιού προχώρησε η Ντίνος Στεργίδης, γνωστός δημοσιογράφος του οίνου. Σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση παρουσιάζει τον κόσμο του κρασιού. Εκτός από τους παραγωγούς-εμφιαλωτές στο ευρετήριο υπάρχουν καταχωρημένοι οι επαγγελματές και άλλων συναφών κλάδων.
Το Ευρετήριο είναι μοιρασμένο σε δώδεκα ενότητες με τους τίτλους: Οινοποιίες, Οινεμπόριο, Αμπελουργία, Οινοποίηση, Συσκευασία, Οργανώσεις, Κύπρος, Επικοινωνία, Εκπαίδευση, Νομοθεσία, Λεξιλόγιο, Ευρετήρια όπου περιέχουν και τις αντίστοιχες πληροφορίες.
Η έκδοση είναι διετής (2003-2004) και περίεχει πλήθος στοιχείων που ασφαλώς απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και σε όσους θέλουν να έχουν μια εικόνα της αμπελοοινικής πραγματικότητας με αριθμούς.
Ιδιαίτερα χρήσιμη θα αποδειχθεί, στους εραστές του κρασιού, η ενότητα των Οινοποιείων όπου υπάρχουν καταχωρημένα τα στοιχεία της αμπελουργικής εκμετάλλευσης (στρέμματα, τοποθεσία, ποικιλίες), της παραγωγικής μονάδας (αριθμός φιαλών, υπεύθυνοι) και του εμπορικού τμήματος (ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις).
Το Ευρετήριο του Κρασιού έχει εκδοθεί από την Vinetum και διατίθεται από τις "Εκδόσεις Ψύχαλου".
Το Ευρετήριο του Κρασιού
Σε επανέκδοση του Ευρετηρίου του Κρασιού προχώρησε η Ντίνος Στεργίδης, γνωστός δημοσιογράφος του οίνου. Σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση παρουσιάζει τον κόσμο του κρασιού. Εκτός από τους παραγωγούς-εμφιαλωτές στο ευρετήριο υπάρχουν καταχωρημένοι οι επαγγελματές και άλλων συναφών κλάδων.
Σχετικά άρθρα
Δημοφιλείς συνταγές