Για να γίνει η κάπαρη θέλει διαδικασία.
Να πας να τηνε μαζεψεις, να τηνε καθαρίσεις, .
Θα βράσεις νερό σύμφωνα με την ποσότητα, και μόλις πάρει βράση θα τηνε ρίξεις και θα την αφήσεις, να κρυώσει το νερό για την βγάλεις πια.
Να πάρει ένα χρώμα ασπρουλιάρικο, να μην φαίνεται ότι εινια πράσινη.
Όταν βλέπεις και είναι πράσινη, σημαινει ότι εινια πικρή. Θα τηνε στραγγιξεις καλά, θα τηνε στουπίσεις, θα τηνε βάλεις σε ένα ταψί, θα τηνε βγάλεις στον ήλιο, και θα την αφησεις μεχρι αν γινει βοτσαλα΄κι , να χαρχααλει όπως τα βοτσαλάκια. Τηνε βαζεις στο βάζο την αφήνεις εκεί και όταν θέλεις να την εμαγειρέψεις, τηνε βαζεις το βράδυ στο νερό να μουλιάσει. Το πρωί θα τηνε στουπίσεις καλα και θα τηνε βαλεις να τη βρασεις ξανά για να ξεπρικρίσει, να γίνει γλυκιά, να γίνει νόστιμη. Και όσο και να την βράσεις δεν λιώνει.
Από το βιβλίο "Η Φολέγανδρος μαγειρεύει".
Η Κάπαρη της Φολεγάδρου
Στην Φολέγανδρο οι κυράδες του νησιού περιγράφουν πώς μαζεύουν την κάπαρη από τους βράχους και την μαγειρεύουν.
Κατηγορία:
Σχετικά άρθρα
Δημοφιλείς συνταγές