BACK

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα

Αποστειρώστε τα βάζα σας για να βάλετε μέσα μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τουρσί και ότι άλλο χρειάζεται να συντηρηθεί για πολύ καιρό. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.6 (5 votes)

Για να διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις μαρμελάδες μας, τα γλυκά του κουταλιού, ακόμα και τις σάλτες μας αλλά και τα τουρσιά μας καλό θα ήταν να αποστειρώσουμε τα γυάλινα βαζάκια που θα τα βάλουμε μέσα.

Η αποστείρωση είναι μία πολύ εύκολη εργασία την οποία εγώ κάνω, κάθε φορά που θα φτιάξω κάποια μαρμελάδα, ή κάποιο γλυκό.
Προσπαθώ πάντα να συνδυάσω τους χρόνους ώστε όταν θα τελειώνει η μαρμελάδα μου να τελειώνει και η αποστείρωση στα βαζάκια μου ώστε να βάζω την ζεστή μαρμελάδα στο καυτό βαζάκι που μόλις έβγαλα από τον φούρνο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποστειρώσεις γυάλινα βαζάκια, αλλά εγώ προτιμώ την μέθοδο του φούρνου.

Φουρνιστά λοιπόν αποστειρωμένα βαζάκια …

Πλένω πολύ καλά με χλιαρό νερό όλα τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσω μαζί με τα καπάκια τους.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 150 0C
Σε ένα ταψί ή στην σχάρα απλώνω μία πετσέτα βαμβακερή και τοποθετώ επάνω τα βάζα και τα καπάκια.

Τα βάζω στον φούρνο για 20 - 30 λεπτά  στους 150 βαθμούς και μετά κλείνω τον φούρνο.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα μου ή το γλυκό παίρνω τα καυτά βαζάκια με μία πετσέτα και βάζω την καυτή μαρμελάδα.
Κλείνω με το καπάκι καλά και γυρνάω το βάζο ανάποδα.
Αφήνω να κρυώσουν τα βάζα μου εντελώς και τα γυρνάω κανονικά.

Είναι έτοιμα.

Αφήστε τα σε δροσερό και σκιερό μέρος και θα διατηρηθούν για τουλάχιστον 6 μήνες.

Καλή επιτυχία.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις