BACK

Επίκουρος

Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων και συγγραφέας. Συνεργάζεται με τα περιοδικά Bazaar και Status ενώ μέχρι πρόσφατα είχε μακροχρόνια συνεργασία με τα περιοδικά Ε και Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Η καριέρα του Επίκουρου ως κριτικού εστιατορίων ξεκίνησε το 1992 στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος, συνεχίστηκε στο «View» της Καθημερινής, πέρασε ένα φεγγάρι από το «Citi Press» και τώρα ανθεί στο περιοδικό «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και στο ειδικό ένθετο «Gourmet».

Εχει συνεργαστεί και συνεργάζεται επίσης με τα περιοδικά Bazaar, όπου είναι υπεύθυνος των σελίδων γαστρονομίας, Αγορά, Next, Status, Men και ΕΥ ΖΗΝ. Σε συνεργασία με τη Νίνα Μπενρουμπή έχει συγγράψει το βιβλίο Γεύσεις από Σεφαραδίτικη Θεσσαλονίκη (Εκδόσεις Φυτράκη), ενώ το νέο του βιβλίο, Κριτική του Γευστικού Λόγου: Δοκίμια Πάνω στη Φιλοσοφία, Τέχνη και Κουλτούρα του Φαγητού, θα εκδοθεί το φθινόπωρο του 2006 από τον Κέδρο.

Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία:«Comedo Ergo Sum: Δέκα διάλογοι για το πνεύμα του φαγητού» (Νόβολι, 2011), «Art Cuisine: Το φαγητό ως τέχνη» (Imako, 2006) το οποίο κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο στην κατηγορία Food Literature των Gourmand World Cookbook Awards 2007, «Κριτική του γευστικού λόγου» (Κέδρος, 2006), «Γεύσεις από Σεφαραδίτικη Θεσσαλονίκη» (Φυτράκης, 2002), και τους οδηγούς εστιατορίων Αθήνας «Only the Best» (Axon Εκδοτική, 2001) και «Οδηγός εστιατορίων 2011 Αθήνας και Πειραιά» (ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις