Αχλάδια σιροπιαστά με ζάχαρη και κανέλα
Ένα πολύ απλό γλυκο με τα αγαπημένα φθινοπωρινά αχλάδια πρωταγωνιστές! Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα η να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει συνδυαζοντάς τα με λιωμένη κουβερτούρα ή σαντιγύ ή παγωτό βανίλια ή.....
Συνταγή από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"
Συστατικά:
6 αχλάδια
750 ml κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλα
6 γαρίφαλα
Οδηγίες:
1. Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια, αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας επάνω το κοτσανάκι.
2. Τα τοποθετούμε όρθια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί και τη ζάχαρη.
3. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
4. Ρίχνουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα αχλάδια κρύα με όση σάλτσα έχει απομείνει από το βράσιμο.