Αμυγδαλωτά
Δημοσιέυτηκε: Tue, 01/13/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 08/05/2014 - 10:23
Τα αμυγδαλωτά της Ύδρας, ήταν το αγαπημένο γλυκό της Σοφίας Λόρεν όταν γύριζε στο νησί την ταινία “Το παιδί και το δελφίνι”
Συστατικά:
1280 γρ. αμύγδαλα ψίχα
100 γρ. ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
βανίλλια
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες:
Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα κοπανίζουμε στο γουδί σαν τραχανά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, τη βανίλλια, το σιμιγδάλι. Τα ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε στο σχήμα μικρού αχλαδιού καρφώνοντας στην άκρη ένα γαρύφαλλο. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Όταν μισοκρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε με ζάχαρη άχνη.