Αγριογούρουνο με κρεμμύδια και πιπεριές
Τη συνταγή αυτή μπορείτε να την κάνετε προσωπική ανάλογα με τη γεύση σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις πιπεριές αν δε σας αρέσουν και να βάλετε αρωματικά όπως δενδρολίβανο και θυμάρι, αντί για βασιλικό. Ζητήστε από το χασάπη σας να κόψει το κρέας για μεγαλύτερη διευκόλυνση.
Συστατικά:
1,5 κιλό κρέας
1 κούπα ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά της αρεσκείας σας
Οδηγίες:
- Βάζουμε το κρέας να μαριναριστεί σε νερό και ξύδι για μια μέρα (εντός ψυγείου)
- Την επομένη το πλένουμε και το σκουπίζουμε σε υφασμάτινη πετσέτα.
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μια κούπα ελαιόλαδο το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τις πιπεριές, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
3. Προσθέτουμε ένα κλαδάκι βασιλικό για να πάρει αρώματα, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά που προτιμούμε.
4. Όταν ψηθεί το κρέας το αφαιρούμε και συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.