Αλγερινή σαλάτα με αντζούγιες και αυγά
Δημοσιέυτηκε: Fri, 10/17/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 04/10/2013 - 19:37
Πλούσια σαλάτα, που αναβλύζει αρώματα και σίγουρα αποτελεί πλήρες γεύμα, πλούσιο σε πρωτεϊνη.
Συστατικά:
2 γλυκές κόκκινες πιπεριές χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
4 ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, τεμαχισμένες
1 φλ. αγγούρι, κομμένο σε φέτες
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλ. μαύρες ελιές κομμένες στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
6 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
2 σφιχτοβρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα
1 κ.γλ. φρέσκο βασιλικό ή κόλιανδρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
2. Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα με ελαφρώς ψημένες αραβικές πιτούλες.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: