Αρμένικο Ρύζι
Δημοσιέυτηκε: Sun, 02/12/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει διάφορα πιάτα από κρέας μέχρι ψάρι στο χαρτί! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με πλιγούρι.
Συστατικά:
4 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. άβραστο ρύζι
60 γρ. μικρές χυλοπίτες
2 φλ. ζωμός κότας
βασιλικός (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Λειώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει με το βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το βασιλικό, το ζωμό και αναμειγνύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι πριν σερβίρουμε.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: