BACK

Φιλέτο γλώσσας αλα κρέμ

Η γλώσσα αλα κρέμ είναι μία κλασσική Γαλλική συνταγή που μπορείτε να την βρείτε σε όλα τα καθώς πρέπει ταβερνάκια

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

 

6 φιλέτα από φρέσκια γλώσσα (120 γραμμάρια το ένα)
1 κρεμμύδι σε λεπτές φετούλες
1 ποτήρι καλό ξηρό κρασί
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού ζωμός ψαριού
1 φλ. κρέμα
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Την αγαπούν πολύ την κρέμα οι Γάλλοι. Τη βάζουν παντού. Σε γλυκά, φαγητά, στον καφέ.

Είναι αλήθεια ότι τα λιπαρά του γάλακτος έχουν μία γεύση που όπου κι αν μπει δίνει ένα γούστο, ένα κάτι τις, κάνει την υπόσταση του πιάτου πλούσια.

Βέβαια, παράλληλα καλύπτει ανοστιές και λάθη του μάγειρα. Χρησιμότατη!

Τη συνταγή αυτή τη δοκιμάσαμε στο Sette, ένα μικρό λιμάνι στη νότια Γαλλία, πολύ όμορφο.

Έχει ένα κανάλι που παρκάρουν μικρά αλιευτικά και ερασιτεχνικά σκάφη.

Στη δεξιά ακτή του καναλιού είναι το ξενοδοχείο Hippocampe, παλιό αλλά όμορφο. Οι πελάτες είναι όλοι του σιναφιού.

Επιθεωρητές φορτίων, αρχιμηχανικοί, επιβλέποντες και πληρώματα που αλλάζουν.

Ο Morriς Deauvergne ήταν ο επικεφαλής της ΣGΣ εκεί. Ένα βράδυ μας τραπέζωσε.

 

Σ' ένα ευρύχωρο σκεύος σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια στο βούτυρο. 
Μόλις γυαλίσουν βάζουμε μέσα τα φιλέτα της γλώσσας. 
Τα ροδίζουμε ελαφρά. 
Σβήνουμε με το κρασί. 
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ζωμό, και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστούν τα υγρά. 
Προς το τέλος προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.

Tips

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο χοντροκομμένο πιπέρι και αρκετό μαϊντανό. Γαρνίρουμεε με βραστές πατάτες βουτύρου.