Φιλέτο πέρκας με σάλτσα ντομάτας-ελιάς
Ένας γευστικός τρόπος να απολαύσουμε το ψάρι με το λευκό και άπαχο κρέας. Με ντομάτα, κρασί και ελιές η πέρκα μας γίνεται πραγματικά απολαυστική και μεσογειακή!
Συστατικά:
800 γρ. πέρκα φιλέτο
1/4 φλ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. νερό
2 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. σπασμένη γλυκιά πιπεριά
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1/4 φλ.ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Ξεπαγώνουμε την πέρκα φιλέτο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε σε χονδρές λωρίδες 4 εκ. και αλατοπιπερώνουμε.
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5 λεπτάτο κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το κρασί, το λεμόνι, τη ρίγανη, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.
3. Τοποθετούμε τα φιλέτα πέρκας, τις ελιές στη σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για10-15 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Για να μην κολλήσει το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα.
4. Σερβίρουμε πρώτα το ψάρι στο πιάτο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.