BACK

Γεμιστό Χταπόδι στο φούρνο με κρεμμύδι, μαϊντανό και καπνιστή πέστροφα

Μια πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή, που θα αναβαθμίσει αυτομάτως το νηστίσιμο τραπέζι σας!

Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε ακόμα κι αν δεν έχετε ξαναμαγειρέψει χταπόδι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 4 κ.σ. μαϊντανός
  • 2 πιπεριές
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 φλ. ψίχα ψωμιού
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ.. βούτυρο
  • ½ κ.σ. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την πιπεριά, την πέστροφα, το τζίντζερ σε λεπτές φέτες, την ψύχα του ψωμιού και το πιπέρι.

Γεμίζουμε την κουκούλα του  χταποδιού με το μείγμα και το υπόλοιπο το βάζουμε ανάμεσα στα πόδια που πλέκουμε σε κοτσίδα. 

Στο ταψί ρίχνουμε όση γέμιση έχει μείνει καθώς και τα μανιτάρια.

Περιχύνουμε με λεμόνι και το βούτυρο σε κομματάκια.

Ρίχνουμε και το κρασί και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 2 1/2 ώρες.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: