Καβουρμάς
Δημοσιέυτηκε: Sat, 05/05/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:26
Ο καβουρμάς είναι κρέας χοιρινό (σπάλα, στήθος, πλευρά) συνήθως σε μικρά κομμάτια τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες παρασκευές και φαγητά ώστε να τα νοστιμίσουμε ή να τα κάνουμε πιο χορταστικά.
Συστατικά:
- 1 κιλό κρέας χοιρινό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
- πιπέρι μαύρο
- κανέλα και γαρύφαλο
Οδηγίες:
Τσιγαρίζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά το κρέας με το λίπος του.
Αλατίζουμε και αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά.
Όταν ο καβουρμάς ψηθεί καλά, το ρίχνουμε σε τσουκάλι ή κιούπι, τον σκεπάζουμε με το λίπος που έμεινε στο ψήσιμο και τον διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Σερβίρεται ζεστός.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Ειδικές κατηγορίες: