Κέφαλος και πατάτες στιφάδο - Tajin bel Hut
Δημοσιέυτηκε: Fri, 08/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:27
Ένα φανταστικό πιάτο με πικάντικη νότα.
Συστατικά:
4 κέφαλοι
1 κρεμμύδι κομμένο
1 κλωνάρι σέλινου κομμένο
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρο κύμινο σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
Οδηγίες:
1. Σε ένα πυρέξ με καπάκι ή γάστρα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το ψάρι με τις ντομάτες και τις πατάτες.
2. Πασπαλίζουμε με κύμινο και πάπρικα και αφήνουμε να ψηθεί σκεπασμένο για 10 με 15 λεπτά.
3. Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεουουμε με προσοχή για να μη διαλύσουμε το ψάρι.
4.Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: