BACK

Λαχανόπιτα παραδοσιακή

Παραδοσιακή λαχανόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολη στην παρασκευή και νόστιμη, καθώς τα λαχανικά με το μανούρι συνδυάζονται αρμονικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.9 (7 votes)

Συστατικά:

 

1 μικρό λάχανο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 καρότα (τριμμένα)
1 μεγάλο κολοκύθι (τριμμένο)
100γρ. ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι
80γρ. ρύζι καρολίνα
200γρ. μανούρι
1 γάλα εβαπορέ
4 ​αυγά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
2κ.σ μαιντανός
1κ.σ δυόσμος 
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο

 

 

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1:

Ετοιμάστε την πίτα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέστε το λάχανο και σοτάρετε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαραθεί αρκετά καλά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν για 15 λεπτά.

 

Bήμα 2:

Aδειάστε τα λαχανικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μανούρι σπασμένο σε τρίμματα.
Ανακατέψτε πολύ καλά και αδειάστε όλο το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά και να σφίξει η πίτα.

 

Bήμα 3:

Βγάλτε την πίτα από τον φούρνο, αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.

 

 

Συνταγή από YOLENIS