Μακαρόνια με σάλτσα από μύδια
Μακαρόνια με σάλτσα από μύδια που μπορούν να γίνουν και με ντομάτα εφόσον το επιθυμούμε.
Συστατικά:
500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
½ κουτ. τσαγιού ξύσμα λεμονιού
4-5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
Οδηγίες:
2. Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο τόσο, ώστε να δώσει άρωμα στο λάδι, αλλά να μη μαυρίσει.
3. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάπαρη το ξύσμα λεμονιού, το μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
5. Βγάζουμε τα μισά μύδια μαζί με τη σάλτσα τους και τα σερβίρουμε σε μπολ.
6. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα μύδια και τα ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα και περιχύνουμε με τα μύδια και τη σάλτσα που κρατήσαμε στο μπολ.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ανάμικτη σαλάτα εποχής.