Πίτσα θαλασσινή με γαρίδες
Η θαλασσινή μας πίτσα που θα σας γεμίσει με την καλοκαιρινή αύρα και τις λεπτές γεύσεις.
Συστατικά:
Για τη ζύμη
ακολουθείστε την βασική μας συνταγή ή
200 γρ. αλεύρι για πίτσα 00
1 φακελάκι μαγιά στιγμιαία
125 γρ. νερό χλιαρό
½ κ.κ αλάτι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Για την γέμιση
1 φλ. καθαρισμένες βρασμένες μικρές γαρίδες
1/2 φλ. άνιθο
λίγες μαύρες ελιές
1 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλ. ψιλοκομμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα για πίτσα
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
Οδηγίες:
Ανακατεύετε και χτυπάτε με το γάντζο στο μίξερ για 8 λεπτά το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το λάδι.
Αφήνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη λεκάνη σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (2 ώρες).
Ζουλήξτε τη ζύμη να ξεφουσκώσει.
Ανοίξτε την με τον πλάστη σας σε λεπτό στρογγυλό φύλλο
Λαδώστε μια φόρμα πυρέξ για τάρτες 35 περίπου εκ. και απλώστε μέσα το φύλλο ζύμης.
Αλείψτε με τη σάλτσα ντομάτας, ρίξτε από πάνω όλα τα λαχανικά, το τυρί, τις γαρίδες, τις ελιές και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήστε την σε 220 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί.