BACK

Ταμπουλέ (πράσινη σαλάτα με πλιγούρι)

Μια εύκολη και υγειινή σαλάτα από το Λίβανο με το μαϊντανό σε πρώτο ρόλο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

30 γρ. πλιγούρι
600 γρ. ντομάτες
50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
3 ματσάκια μαϊντανό
70 γρ. δυόσμο
1/2 κτ. γλυκού μπαχάρι
1/4 κτ. γλυκού πιπέρι
αλάτι
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο ξύδι
150 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

1. Ξεπλένουμε το πλιγούρι 2-3 φορές και το βάζουμε στο μπολ στο οποίο θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
2. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Περιχύνουμε με τις κομμένες ντομάτες και το χυμό τους το πλιγούρι.
3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες.
4. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
5. Ψιλοκόβουμε και το δυόσμο.
6. Προσθέτουμε τα μυρωδικά πάνω από τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε το μείγμα, χωρίς να το ανακατεύουμε, για περίπου 30 λεπτά, για να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα ζουμιά.
7. Καρυκεύουμε με το το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.
8. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύδι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.