Τηγανητές Ελιές με Κρεμμύδι
Το κλασσικό μεσογειακό προιόν σε μία ελαφριά εκδοχή για μεζεδάκι.
Συστατικά:
250 γρ. μαύρες ζουμερές ελιές
2 ξερά κρεμμύδια
δενδρολίβανο - θυμάρι - ρίγανη
κόκκινο πιπέρι
Οδηγίες:
Βάλτε στο νερό μια χούφτα θρούμπες, ή ζουμερές ελιές Αμφίσσης, που τους έχετε βγάλει το κουκούτσι, για να ξαρμυρίσουν, και κατόπιν στραγγίστε τες καλά.
Σε τηγάνι, σοτάρετε με λάδι 1-2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να "καραμελλώνουν" βάλτε στο τηγάνι και τις ελιές.
Ανακατώστε για 2-3 λεπτά, να φουσκώσουν, και κατεβάστε από τη φωτιά.
Προσθέστε δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη καθώς και όσο θέλετε μαύρο ή κοκκινο πιπέρι, και ανακατώστε.
Αλείψτε με ελαιόλαδο λεπτά φετάκια από καλό ψωμί ολικής άλεσης, και ψήστε τα στο γκρίλ και από τις δυό μεριές.
Βάλτε μια φέτα μανούρι ή μυζήθρα και πάνω απλώστε περίπου 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι-ελιές.
Σερβίρετε σαν μεζέ με ποτό ή κρασί ή σαν πρώτο πιάτο, μαζί με πράσινη σαλάτα.