BACK

Τηγανητές Ελιές με Κρεμμύδι

Το κλασσικό μεσογειακό προιόν σε μία ελαφριά εκδοχή για μεζεδάκι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (4 votes)

Συστατικά:

250 γρ. μαύρες ζουμερές ελιές

2 ξερά κρεμμύδια

δενδρολίβανο - θυμάρι - ρίγανη

κόκκινο πιπέρι

Οδηγίες:

Βάλτε στο νερό μια χούφτα θρούμπες, ή ζουμερές ελιές Αμφίσσης, που τους έχετε βγάλει το κουκούτσι, για να ξαρμυρίσουν, και κατόπιν στραγγίστε τες καλά.
Σε τηγάνι, σοτάρετε με λάδι 1-2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να "καραμελλώνουν" βάλτε στο τηγάνι και τις ελιές.

Ανακατώστε για 2-3 λεπτά, να φουσκώσουν, και κατεβάστε από τη φωτιά.

Προσθέστε δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη καθώς και όσο θέλετε μαύρο ή κοκκινο πιπέρι, και ανακατώστε.
Αλείψτε με ελαιόλαδο λεπτά φετάκια από καλό ψωμί ολικής άλεσης, και ψήστε τα στο γκρίλ και από τις δυό μεριές.

Βάλτε μια φέτα μανούρι ή μυζήθρα και πάνω απλώστε περίπου 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι-ελιές.

Σερβίρετε σαν μεζέ με ποτό ή κρασί ή σαν πρώτο πιάτο, μαζί με πράσινη σαλάτα.