Βούτυρο με κατσικίσιο τυρί (Beurre de fromage de chevre)
Δημοσιέυτηκε: Wed, 11/24/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 08/05/2014 - 09:51
Πολύ παχυντικό, αλλά απίστευτα νόστιμο βούτυρο που έχει την υφή του σπιτικού.
Συστατικά:
150 γρ. φρέσκο μαλακό ή ημίσκληρο κατσικίσιο τυρί (ότι από τα δυο προτιμάτε)
150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
Οδηγίες:
Τεμαχίστε το κατσικίσιο τυρί, βάλτε το σε ένα γουδί ή μίξερ μαζί με το βούτυρο και κοπανίστε το με το γουδοχέρι ή χτυπήστε το για περίπου 3 λεπτά στο μίξερ, φέρνοντάς το συνέχεια στο κέντρο του δοχείου για να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Χρησιμοποιώντας πλαστική σπάτουλα, περάστε το αρωματισμένο βούτυρο από σίτα, για να απομακρυνθούν τυχόν σκληρά κομμάτια τυριού και μετά, με διάφανη μεμβράνη σχηματίστε ένα ή δύο "λουκάνικα". Διατηρήστε τα σε ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό: