Ζάχαρη με άρωμα
Δημοσιέυτηκε: Thu, 03/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 12/09/2015 - 15:00
Ένας έξυπνος τρόπος για να δώσουμε καταπληκτικά αρώματα στη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε στα ροφήματα ή τα γλυκά μας! Συνταγές & φωτογραφίες από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"
Συστατικά:
55 γρ. φρέσκια ή 30 γρ. αποξηραμένη λεβάντα
225 γρ. ζάχαρη κοινή κοσκινισμένη ή άχνη
Οδηγίες:
1. Σε ένα μικρό στεγνό δοχείο βάζουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα λεβάντας (διαλέγουμε ένα δοχείο που να γεμίσει εντελώς με το περιεχόμενο).
2. Σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο για 1-2 εβδομάδες. Κατά καιρούς το κουνάμε για να ανακατεύονται τα υλικά.
3. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μέχρι 4 ή 6 εβδομάδες όταν το άρωμα είναι ακόμα έντονο.
Tips
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με κόκκινα τριαντάφυλλα (με βαθύ κόκκινο χρώμα είναι τα πιο αρωματικά). Συγκεντρώνουμε τα πέταλα και εκτελούμε όπως με τη λεβάντα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και ζάχαρη βανίλιας, προσθέτοντας ένα κλωναράκι βανίλιας.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: