BACK

Ζάχαρη με άρωμα

Ένας έξυπνος τρόπος για να δώσουμε καταπληκτικά αρώματα στη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε στα ροφήματα ή τα γλυκά μας! Συνταγές & φωτογραφίες  από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου "Εύκρατες Γεύσεις"

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

55 γρ. φρέσκια ή 30 γρ. αποξηραμένη λεβάντα
225 γρ. ζάχαρη κοινή κοσκινισμένη ή άχνη

Οδηγίες:

1. Σε ένα μικρό στεγνό δοχείο βάζουμε τη ζάχαρη και τα φύλλα λεβάντας (διαλέγουμε ένα δοχείο που να γεμίσει εντελώς με το περιεχόμενο).

2. Σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο για 1-2 εβδομάδες. Κατά καιρούς το κουνάμε για να ανακατεύονται τα υλικά.

3. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μέχρι 4 ή 6 εβδομάδες όταν το άρωμα είναι ακόμα έντονο.

 

Tips

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με κόκκινα τριαντάφυλλα (με βαθύ κόκκινο χρώμα είναι τα πιο αρωματικά). Συγκεντρώνουμε τα πέταλα και εκτελούμε όπως με τη λεβάντα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και ζάχαρη βανίλιας, προσθέτοντας ένα κλωναράκι βανίλιας.