BACK

Γαρίδες πιλάφι

Νόστιμη και υγιεινή συνταγή. Ιδανική για όσους νηστεύουν τη Σαρακοστή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (6 votes)

Συστατικά:

200 γρ. γαρίδες
1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
3/4 φλιτζάνι νερό
140 γρ. ρύζι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/8 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
λίγο φρέσκο μαϊντανό

Οδηγίες:

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε στη μέση. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κρυμμύδι στο λάδι. 

Κομματιάζουμε τις ντομάτες αφαιρώντας τα σκληρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το νερό.

Μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 18-20 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσοουν οι γαρίδες.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό.