Αβγά γεμιστά με κάπαρη και φέτα
Τα αβγά είναι ίσως το υλικό που μπορεί να μαγειρευτεί και να σεβιριστεί με περισσότερες παραλλαγές από οποιοδήποτε άλλο. Ταιριάζουν πολύ με την κάπαρη και αν θέλετε να κάνετε λίγο πιο έντονη γεύση προσθέστε στο μείγμα σας μερικές σταγόνες βαλσάμικο ή λευκό ξύδι για να μην αλλάξει το χρώμα.
Συστατικά:
4 αβγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. στραγγισμένη κάππαρη
1/4 φλ. τρίμμα φέτας
1/2/ κ.γλ. ρίγανη
για γαρνίρισμα
πιπέρι καγιέν
φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα τα αβγά για 12-15 λεπτά . Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.
2. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα και την κάππαρη.
3. Κόβουμε τα αβγά στη μέση (κατά μήκος) αφαιρώντας προσεκτικά τους κρόκους, τους οποίους βάζουμε σε ένα μπολ.
4. Προσθέτουμε στο μπολ ένα κουταλάκι λάδι και λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.
5. Βάζουμε τη φέτα με την κάππαρη, τη ρίγανη και ένα ακόμη κουταλάκι λάδι και αλατοπίπερο.
6. Γεμίζετε τα ασπράδια με μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά.
7. Πασπαλίζουμε με λίγο από το καγιέν και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.
Σερβίρουμε αμέσως.