BACK

Αβγά γεμιστά με κάπαρη και φέτα

Τα αβγά είναι ίσως το υλικό που μπορεί να μαγειρευτεί και να σεβιριστεί με περισσότερες παραλλαγές από οποιοδήποτε άλλο. Ταιριάζουν πολύ με την κάπαρη και αν θέλετε να κάνετε λίγο πιο έντονη γεύση προσθέστε στο μείγμα σας μερικές σταγόνες βαλσάμικο ή λευκό ξύδι για να μην αλλάξει το χρώμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

4 αβγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. στραγγισμένη κάππαρη
1/4 φλ. τρίμμα φέτας
1/2/ κ.γλ. ρίγανη

για γαρνίρισμα
πιπέρι καγιέν
φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός

Οδηγίες:

1. Βράζουμε τα τα αβγά για 12-15 λεπτά . Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε.

2. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη φέτα και την κάππαρη.

3. Κόβουμε τα αβγά στη μέση (κατά μήκος) αφαιρώντας προσεκτικά τους κρόκους, τους οποίους βάζουμε σε ένα μπολ.

4. Προσθέτουμε στο μπολ ένα κουταλάκι λάδι και λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι.

5. Βάζουμε τη φέτα με την κάππαρη, τη ρίγανη και ένα ακόμη κουταλάκι λάδι και αλατοπίπερο.

6. Γεμίζετε τα ασπράδια με μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και πιέζουμε ελαφρά.

7. Πασπαλίζουμε με λίγο από το καγιέν και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.

Σερβίρουμε αμέσως.