BACK

Γαρίδες με αρωματική κρούστα με κρέμα λιαστής ντομάτας

Αυτή η συνταγή είναι από τις πιο απλές συνταγές με θαλασσινά. Φυσικά αν μπορείτε να έχετε φρέσκες γαρίδες αυτό θα προσθέσει πολλά στη γεύση του αποτελέσματος. Για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείτε να βράσετε τις γαρίδες και να αντικαταστήσετε με γιαούρτι τη μαγιονέζα, πλήρως ή 50-50.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

16 γαρίδες Νο 2 (καθαρισμένες από το κέλυφος)
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. κόρν φλάουερ
100 ml σόδα υγρή ( αναψυκτικό)
2 κ. σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, άνηθο)
αλάτι, πιπέρι

Για τη κρέμα λιαστής ντομάτας
100 ml μαγιονέζα
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Για τις γαρίδες

1. Ετοιμάζουμε ένα χυλό με τη σόδα, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τα αρωματικά και λίγο αλάτι.

2. Βουτάμε τις γαρίδες στον χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

Για την κρέμα ντομάτας

Ετοιμάζουμε την κρέμα ντομάτας ανακατεύοντας καλά τη μαγιονέζα με τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
 

Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από τη κρέμα ντομάτας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη ρόκα και αν θέλουμε με λαδολέμονο.