BACK

Φιλέτο τόνου με μαύρο πιπέρι

Ένα πιάτο που μπορεί με άνεση να παρουσιαστεί σε ένα τραπέζι. Η συνταγή αυτή, είναι παραλλαγή ανάλογης της Nigela Lawson, από το βιβλίο της Forever Summer, αλλά μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε και με φιλέτο μοσχαριού στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε ρόκα και φλούδες παρμεζάνας. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να τρίψετε στο χοντρό τρίφτη πατάτες και να τις τηγανίσετε για να γαρνίρετε τα φιλέτα σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.7 (7 votes)

Συστατικά:

400 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου σε φέτες των 2-3 εκ.
4 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
5 κ. σ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Οδηγίες:

1. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο.

2. Σε ένα γουδί ρίχνουμε τους κόκκους από το πιπέρι και τους σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Τους απλώνουμε σε ένα πιάτο και γυρίζουμε μέσα τα φιλέτα, ώστε να κολλήσουν οι κόκκοι σε όλες τις πλευρές τους.

3. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

4. Σοτάρουμε τα φιλέτα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ σκούρο χρώμα.

5. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες πάχους 3-4 χιλιοστών.

6. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε το άσπρο τμήμα τους σε επιμήκεις λωρίδες με τη μύτη ενός μαχαιριού.

7. Απλώνουμε τις φέτες στα πιάτα σερβιρίσματος και σκορπίζουμε πάνω τους τις λωρίδες από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

8. Ρίχνουμε αλάτι και τελειώνουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.