BACK

Κρέμα με μπαχαρικά και μέλι

Μια ιδιαίτερη κρέμα τόσο στα αρώματα όσο και στην παρασκευή της. Αξίζει να της αφιερώσετε το χρόνο σας, θα σας αποζημειώσει!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

1 φλ.  γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
3 αστεράκια γλυκάνισου
1 μπαστουνάκι κανέλας
1/3 φλ.ζάχαρη καστανή
3 αβγά
1/3 φλ. μέλι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C .

1. Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γλυκάνισο και το μπαστουνάκι κανέλας σε χαμηλή φωτιά και τα ζεσταίνουμε αρκετά, χωρίς όμως να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά.

2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά, αφού βγάλουμε το γλυκάνισο και την κανέλα.

3. Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τα αβγά.

4. Τα προσθέτουμε μέσο στο μείγμα του γάλακτος.

5. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε 6 πυρέξ μπολ ή πυράντοχα ποτήρια με χωρητικότητα 1/2 φλιτζάνι τσαγιού. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε γεμίσει με αρκετό ζεστό νερό, ώστε να φτάνει στη μέση των μπολ.

6. Ψήνουμε 25 λεπτά ή μέχρι να πήξουν οι κρέμες.

7. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο δύο ώρες ή μέχρι να κρυώσουν.

8. Βάζουμε πάνω σε κάθε κρέμα 2 κουταλιές τσαγιού μέλι. Τα τοποθετούμε κάτω από ζεστό γκριλ μέχρι το μέλι να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα.

9. Αφήνουμε να κρυώσουν 3 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.