Κρέμα ζαχαροπλαστικής κρέμ πατισίερ
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής αποτελεί μία από τις βασικές συνταγές που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο βιβλίο συνταγών σας.
Συστατικά:
500 γρ.. γάλα
80 γρ. ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλια
4 κρόκους αβγών
40 γρ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο αριθμό γλυκών και επιδορπίων και θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι βελούδινο και απαλό
1. Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση.
2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τους κρόκους).
4. Πρίν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από την φωτιά.
6. Την αδειάζουμε σ’ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη στην επιφάνειά της ώστε να μην κάνει κρούστα.
7. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και την μαλακώνουμε μ’ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή.