BACK

Μανιτάρια γλασαρισμένα

Μανιτάρια με γλυκόξινη γεύση από μέλι και σόγια που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά κοτόπουλο με ρύζι, ομελέτες ή ακόμα και μια πλούσια, πράσινη σαλάτα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. μανιτάρια άσπρα
1 κ.σ λάδι
1 ½ κ.σ μέλι
2 κ.σ σόγια σος

Οδηγίες:

1. Κόβουμε στη βάση το ποδαράκι των μανιταριών, ώστε να μείνουν μόνο τα καπελάκια.

2. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια με το λάδι, γυρίζοντας γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα για 1 ½ λεπτό.

3. Ρίχνουμε το μέλι και τη σόγια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε στο τηγάνι ή στο wok και ψήνουμε για 3 λεπτά.

4. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το ζουμί να πήξει, αναμειγνύοντας πότε πότε.

5. Μόλις πήξει το υγρό, αδειάζουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε.

 

Tips

Αυτή η συνταγή γίνεται τέλεια και σε κινέζικο wok