Μανιτάρια γλασαρισμένα
Δημοσιέυτηκε: Sun, 04/29/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:27
Συστατικά:
500 γρ. μανιτάρια άσπρα
1 κ.σ λάδι
1 ½ κ.σ μέλι
2 κ.σ σόγια σος
Οδηγίες:
1. Κόβουμε στη βάση το ποδαράκι των μανιταριών, ώστε να μείνουν μόνο τα καπελάκια.
2. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια με το λάδι, γυρίζοντας γρήγορα με ξύλινη σπάτουλα για 1 ½ λεπτό.
3. Ρίχνουμε το μέλι και τη σόγια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε στο τηγάνι ή στο wok και ψήνουμε για 3 λεπτά.
4. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το ζουμί να πήξει, αναμειγνύοντας πότε πότε.
5. Μόλις πήξει το υγρό, αδειάζουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Tips
Αυτή η συνταγή γίνεται τέλεια και σε κινέζικο wok
Προέλευση:
Ειδικές κατηγορίες: