Μοσχάρι κατσαρόλας με κρασί
Συστατικά:
Οδηγίες:
Κόβουμε το κρέας σε κύβους μεγέθους περίπου 3 εκατοστών. Το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κλωνάρι θυμάρι, 1 κλωνάρι ματζουράνα/ρίγανη, τα φύλλα φασκόμηλου και λίγο μαϊντανό. Καλύπτουμε με το κρασί και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12-24 ώρες.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σουρώνουμε τη μαρινάδα σε ένα χωριστό μπολ και κρατάμε τα κρεμμύδια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το κοκκάρι μέχρι να χρυσίσουν.
Τέλος σοτάρουμε και τα μανιτάρια. Κρατάμε τα υλικά αυτά στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και να μην είναι πια άσπρο και σβήνουμε με τη μαρινάδα.
Προσθέτουμε όσα μυρωδικά δε χρησιμοποιήσαμε στο μαρινάρισμα (τα φρέσκα δεμένα σε ένα ματσάκι με ειδικό μαγειρικό σπάγκο) μαζί με τα καρότα και το σκόρδο και σιγοβράζουμε με το καπάκι για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε μέσα το μπέικον, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να έχει χυλώσει, αλλά να είναι αρκετή.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται και κλείνουμε το φαγητό. Περιμένουμε τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.