Ντομάτες à la Provençale (α λα Προβενσάλ)
Ίσως από τα πιο νόστιμα ορεκτικά που έχετε δοκιμάσει. Το μεγαλείο της απλότητας της ντομάτας και των μεσογειακών αρωματικών με τη βοήθεια του βουτύρου. Η ποιότητα της ντομάτας παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτή τη συνταγή.
Συστατικά:
6 σφιχτές ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κλαδάκια θυμάρι
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 κ.σ. τριμμένο κολίανδρο
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλες κ.σ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, τον κορίανδρο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
2. Καλύπτουμε τις ντομάτες με το παραπάνω μείγμα και από πάνω βάζουμε από λίγο βούτυρο σε κάθε μία.
3. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε πυρέξ και τις ψήνουμε για 45 λεπτά.