Ντρέσινγκ με γιαούρτι και αβοκάντο
Δημοσιέυτηκε: Fri, 03/16/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 07/22/2014 - 14:30
Πολύ δροσερή και γευστική σάλτσα κατάλληλη για να συνοδεύσει θαλασσινά ή σαλάτα με μαρούλι και ντομάτες. Από το βιβλίο Γιαούρτι. Ευχαριστώ, θα πάρω, της Ερμιόνης Σφυρή, Εκδόσεις Φυτράκη.
Συστατικά:
- 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ή πράσο (το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
Οδηγίες:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Δε χτυπάμε περισσότερο, για να μη γίενι νερό.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: