Πιλάφι με αρώματα ανατολής
Το ρύζι αλλιώς! Μπορείτε να προσθέσετε επίσης ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, όπως αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης. Αυτό το πιλάφι τρώγεται πολύ άνετα σκέτο και σας πλημμυρίζει με τα αρώματα και τις γεύσεις του! Ωστόσο μπορεί να συνοδεύσει λευκό ή και κόκκινο κρέας.
Συστατικά:
- ½ κιλό ρύζι καρολίνα
- 1,2 lt νερό
- 1 κρεμμύδι
- 4 γαρίφαλα
- 25-30 ίνες σαφράν
- 1 ½ κ.γλ. αλάτι
- 100 γρ. ψιλές μαύρες σταφίδες
- 70-80 γρα. κουκουνάρι
- χυμό ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. λάδι
Οδηγίες:
Ξεπλένουμε το ρύζι στο τρυπητό.
Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το αλάτι, το σαφράν και το κρεμμύδι ολόκληρο με τα γαρίφαλα καρφωμένα πάνω .
Όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες και το ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε να απορροφήσει το νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια βρεγμένη και στυμμένη πετσέτα και το αφήνουμε έτσι 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε και πετάμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.