BACK

Ρεβυθοκεφτέδες

Μια από τις δεκάδες μορφές των οσπρίων! Νόστιμος μεζές για να απολαμβάνουμε τα ρεβύθια και το καλοκαίρι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (6 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο ρεβύθια αποφλοιωμένα
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
750 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.γλ. κοφτές αλάτι
1 κ.γλ. κοφτό πιπέρι
1/2 φλ. δυόσμο ή άνηθο
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο

Οδηγίες:

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από τo προηγούμενo βράδυ.

Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε για μία ώρα περίπου να μαλακώσουν ξαφρίζοντας.

Περνάμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ, αλλά όχι να λιώσουν τελείως.

Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε και αυτά στο μπλέντερ.

Τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά να γίνει μια ζύμη ούτε υδαρής αλλά ούτε και πολύ σφιχτή.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε το μείγμα να τηγανιστεί, χωρίς να το έχουμε αλευρώσει προηγουμένως.

Τηγανίζουμε για 4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι, αφήνουμε να στραγγίξουν το λάδι τους σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.