BACK

Ξηροί Καρποί: Αμύγδαλα ασπρισμένα

Βήμα βήμα η επεξεργασία της αμυγδαλόψιχας μέχρι να την έχετε στα χέρια σας λευκή, κατάλευκη. Μπορείτε να τα φάτε έτσι όπως είναι ή να τα χρησιμποιήσετε για να διακοσμήσετε γλυκά ή και φαγητά. Καβουρντισμένη η αμυγδαλόψιχα βγάζει πολλά περισσότερα αρώματα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

500γρ αμύγδαλα με τη φλοίδα τους

Οδηγίες:

1. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα με νερο και περιμένουμε να βράσουν. 

2. Χαμηλώνουμε το μάτι και με ανοικτή την κατσαρόλα τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

3. Τα σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη πολύ ζεστά τα τρίβουμε ανάμεσα στον αντίχειρα και στο δείκτη μας για να φύγει η φλοίδα.

4. Αν θέλουμε να τα καβουρδίσουμε, περιμένουμε να στεγνώσουν πολύ καλά, τα απλώνουμε σε ταψάκι και τα βάζουμε κάτω από το καυτό γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και από δυο τους πλευρές. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι και τα ανακατεύουμε  αρκετά συχνά για να μην καούν.