BACK

Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Το αυγολέμονο είναι η σάλτσα που πιστεύω ότι  όλες οι Ελληνίδες πρέπει να ξέρουν να φτιάχνουν.  Στην Πελοπόννησο προσθέτουν και ντομάτα σε αυτή τη τόσο αεράτη σάλτσα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια
1 κιλό σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
Λίγο πελτέ ή ντομάτα κοφτή
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
 

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, μαραίνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι, βάζουμε νερό να τα σκεπάσει και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε σε βραστό νερό. τα καθαρισμένα σέλινα και τα ζεματίζουμε για 5-10 λεπτά.
Όταν γίνει το χοιρινό, στραγγίζουμε τα σέλινα τα ρίχνουμε μέσα.
Σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε.

Tips

Πατάτες τηγανητές είναι ο πιο ταιριαστός σύντοφος αυτού του πιάτου
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: