Μοσχάρι κατσαρόλας
Μυρωδάτο κρέας με πολύ ενδιαφέρουσα σάλτσα που συνδυάζει γεύσεις και υφές από το τυρί κρέμα, τις ντομάτες και το κρασί και θα αποτελέσει ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο για το τραπέζι σας! Συνοδεύστε το με πουρέ πατάτας ή ρύζι.
Συστατικά:
750 γρ. μοσχάρι, χωρίς κόκαλο
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα
150 ml ξηρό λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
15 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
750 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κουταλάκι θυμάρι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι ρίγανη
150 ml ζωμό κότας
ξύσμα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το λιώνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μοσχάρι αφού το αλευρώσουμε ελαφρώς, μέχρι να ροδίσει.
3. Προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε
4. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 90-120 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι αρκετά αραιή, αφαιρούμε το σκέπασμα μετά την πρώτη ώρα, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά της.
5. Αναμειγνύουμε το ξύσμα λεμονιού με το σκόρδο και το μαϊντανό. Πασπαλίζουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα πριν σερβίρουμε.