Φλογέρες με Λουκούμι της Καίτης από το Καφέ Αβησσυνία
Λουκούμια μεταμορφωμένα από την Καίτη Κουφονικόλα
Συστατικά:
500 gr. φύλλο κρούστας
500 gr. βούτυρο, λιωμένο
1 kg αρωματισμένα λουκούμια τριαντάφυλλο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες:
Πάρτε ένα φύλλο κρούστας, απλώστε το λιωμένο βούτυρο, διπλώστε στο μισό και βουτυρώστε και πάλι.
Ζυμώστε ένα κομμάτι λουκούμι με το χέρι σε μορφή ενός μπαστουνιού τόσο μακρύ όσο το φύλλο. Εάν ένα κομμάτι δεν είναι αρκετό, προσθέστε και ένα δεύτερο.
Τυλίξτε το φύλλο κρούστας αρχίζοντας από την πλευρά που τοποθετήσατε το λουκούμι, προσέχοντας να μην κλίσει πάρα πολύ σφιχτά. Φτιάξτε όλες τις φλογέρες με τον ίδιο τρόπο.
Κόψτε σε κομμάτια 7 cm και τοποθετήστε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, περιχύστε με το βούτυρο και ψήστε στους 200 oC για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
Βγάλτε από το φούρνο και, όσο είναι ακόμη ζεστό, κοσκινίστε ζάχαρη άχνη πάνω τους.
Την συνταγή μας παρεχώρησε η Καίτη από το βιβλίο της - Ketty of Café Abyssinia
Εκδόσεις Λιβάνης http://www.livanis.gr/