Μπιανκέτα (Αμυγδαλωτά από την Κέρκυρα)
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 19:27
Κερκυραϊκό γλυκάκι με αμύγδαλο και μανταρίνι, αρωματικό επιδόρπιο αλλά και κέρασμα σε γιορτές και χαρές.
Συστατικά:
6 μανταρίνια μεγάλα
500 γρ ζάχαρη
500 γρ αμυγδαλόψιχα
Οδηγίες:
1. Στύβουμε τα μανταρίνια και κρατάμε τον χυμό τους.
2. Βράζουμε τις φλούδες από τα στυμμένα μανταρίνια σε αρκετό νερό για 15 λεπτά για να ξεπικρίσουν.
3. Τις στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φλούδες, τα αμύγδαλα, τον χυμό και την ζάχαρη.
5. Βάζουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει μία παχύρευστη πάστα.
6. Την κρυώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τυλίγουμε με ζάχαρη.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: