Σούπα Harira
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Mon, 02/16/2015 - 13:15
Παραδοσιακή σούπα από το Μαρόκο με πλήθος φρέσκων και ξερών αρωματικών και συνδυασμό οσπρίων, ρυζιού και φιδέ!
Συστατικά:
1 φλ. ρεβίθια / φασόλια garbanzos (μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ σε νερό)
1 φλ. φακές
1 φλ. αποξηραμένη αποφλοιωμένη φάβα
1 ½ φλ. άσπρο αλεύρι
1/2 φλ. λάδι
1/2 φλ. ρύζι
½ φλ. φιδές
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κλωνάρια σέλινο
4 lt νερό (συνεχίστε να προσθέτετε νερό καθώς εξατμίζεται)
1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γλ. κύμινο
½ κ.γλ. κίτρινη ρίζα (""kharqoum""), που χρησιμοποιείται συχνά και στην Ινδική κουζίνα
1 κ.σ. αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες:
1. Ψιλοκόβουμε όλα τα συστατικά που μπορούν να κοπούν.
2.Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, εκτός απο το φιδέ και το αλεύρι και αφήνουμε να βράσουν για 60-90 λεπτά.
3.Προσθέτουμε το φιδέ.
4. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί και να μην υπάρχουν σβόλοι.
5.Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού
6.Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηκτή σούπα.
Αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: