Tajeen Bamia Bil Dajaaj, κοτόπουλο με μπάμιες
Δημοσιέυτηκε: Fri, 08/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Wed, 04/10/2013 - 23:03
Εύκολο κοτόπουλο με μπάμιες που όλοι μπορούν να φτιάξουν! (Αρκεί να ξέρουν να καθαρίσουν σωστά τις μπάμιες!) Με αρώματα από τη λεκάνη της Μεσογείου!
Συστατικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ. μπάμιες
1 κ.γλ. αλάτι
1 ντομάτα
½ μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
½ κ.γλ. bzaar (νοτιοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Λιβύης με κύμινο, κανέλα, τζίντζερ, τούρμερικ, πιπέρι, γαρίφαλλο και σπόρους πιπεριάς)
½ φλ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
4 σκόρδα κομμένα
Οδηγίες:
1. Σε ένα πυρέξ βάζουμε το κοτόπουλο με τις μπάμιες.
2.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ντομάτα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το βούτυρο, το κρεμμύδι, 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγο.
3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για περίπου 120 λεπτά.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: