BACK

Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Ωραίο πιάτο που αξιοποιεί τα λαχανικά με τον καλύτερο τρόπο ανάμεσα σε φύλλα ζυμαρικών!

Ένας καλός τρόπος να φάνε και τα παιδιά ευχάριστα το σπανάκι και τις ντομάτες!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαζάνια που δε χρειάζονται βράσιμο, αλλά ψήνονται κατευθείαν στο φούρνο με τα υγρά της σάλτσας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

250 γρ. λαζάνια
4 γλυκές κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

1. Σε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό βράζουμε τα λαζάνια μαζί με το χυμό του λεμονιού, για 7 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε στη βρύση.

2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 3 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε για 5 λεπτά το σπανάκι με μία κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Σε ένα πιρέξ στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.

5. Από πάνω απλώνουμε το μισό σπανάκι και πασπαλίζουμε με τη μισή περμεζάνα.

6. Σκορπίζουμε από πάνω τις σοταρισμένες κόκκινες πιπεριές και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά προσθέτοντας σε κάθε στρώση και λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.

7. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τα τριμμένα κίτρινα τυριά.

8. Ψήνουμε το φαγητό για 30-45 λεπτά στους 170°C. Για να είναι απολύτως έτοιμο, πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.