BACK

Μακαρόνια με κιμά

Το α και το ω της μαγειρικής!! Μακαρόνια με κιμά πάντα και παντού για όλους!
Η απόλυτη γεύση για μικρούς, μεγάλους, παράξενους ή εύκολους στο φαγητό!
Για ειδικές περιστάσεις τσιγαρίστε τα μακαρόνια με λίγο λιωμένο βούτυρο!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.4 (13 votes)

Συστατικά:

 
500 γρ. μακαρόνια συνήθως σπαγκέτι
2 κ.σ.ελαιόλαδο
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Για τον κιμά

6 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας κρασί κόκκινο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (400γρ.)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ζάχαρη
λίγη κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κιμά και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη σχηματίσει σβώλους.

Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το μισό κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα, αλατοπίπερο, μαϊντανό, ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λάδι του και να μαλακώσει καλά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με μερικές σταγόνες λάδι, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται επάνω στην συσκευασία τους.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα ή στα πιάτα, πασπαλίζοντάς με τυρί.

Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο.