BACK

Παστουρμαδόπιτα

Ο παστουρμάς είναι μια λιχουδιά την οποία μερικοί αγαπάνε χωρίς ενδοιασμούς και άλλοι μισούν με πάθος, εάν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία σας παροτρύνουμε να δοκιμάσετε αυτήν την πολύ εύκολη και απλή συνταγή!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (13 votes)

Συστατικά:

25 φέτες παστουρμά λεπτοκομμένο
1/2 κιλό κασέρι (και όχι ημίσκληρο τυρί), κομμένο σε λεπτές φλούδες με το κατάλληλο εργαλείο
1/2 κιλό ντομάτα, τριμμένη και ελαφρά συμπυκνωμένη
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 1 μερίδα σπιτικό φύλλο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
1. Αφού λαδώσουμε το ταψί, τοποθετούμε τα δύο πρώτα φύλλα.
2.Ακολουθούμε με μία στρώση παστουρμά από τον οποίο έχουμε αφαιρέσει το τσιμένι (την άκρη της κάθε φέτας που έχει τα πολύ έντονα μπαχαρικά).
3. Στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα την ντομάτα και τέλος τοποθετούμε ομοιόμορφα τις φλούδες από το κασέρι. Προσοχή στην πίτα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι και πιπέρι.
4.Κλείνουμε την πίτα με τα δύο επάνω φύλλα.
5.Αφού την αφήσουμε να κάτσει 6-7 λεπτά, τη χαράζουμε ακτινωτά και την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το φύλλο από πάνω.
Σερβίρουμε σε 30 λεπτά το πολύ από τη στιγμή που θα βγει από το φούρνο.

 

Από το βιβλίο Οδηγίες για φύλλο και ψήσιμο πίτας.

 

 

Tips

<p>Σ 'αυτήν την πίτα δεν πρέπει το φύλλο να είναι εξαιρετικά τραγανό, γιατί θέλουμε να κρατήσει τα υγρά της και να είναι ζουμερή. Σερβίρουμε σε 30 λεπτά το πολύ από τη στιγμή που θα βγει από το φούρνο.</p>