Μπουρεκάκια μελιτζάνας
Συστατικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού πουρέ μελιτζάνας
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν-πάουντερ
αλάτι & πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες:
Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε στη μέση και τις βάζετε να βράσουν. Μόλις βράσουν τις σουρώνετε και τις βάζετε να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν τις αλέθετε να γίνουν πολτός. Μετράτε τον πολτό της μελιτζάνας και το βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά, εκτός από τη τριμμένη φρυγανιά και τα Ζυμώνετε. Πλάσετε από τη Ζύμη μακρόστενα μπαστουνάκια σα σσυτζουκάκια. Τα τυλίγετε στη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Γίνονται υπέροχα μπουρεκάκια που τρώγονται ζεστά.
Σημείωση: Τριμμένη φρυγανιά, εκτός από το πανάρισμα, ρίχνετε στο τέλος λίγο-λίγο στο μείγμα, εάν χρειαστεί και την ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη σας κανονική. Δηλαδή να πλάθονται.