Ντομάτες γεμιστές με κριθάρι, κόλιανδρο και αμύγδαλα
Συστατικά:
Οδηγίες:
1. Αδειάζουμε τις ντομάτες, ανοίγοντάς από τη μεριά του κοτσανιού.
2. Κρατάμε 2 1/2 φλιτζάνια από τη σάρκα, την ψιλοκόβουμε και βάζουμε την υπόλοιπη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
4. προσθέτουμε το κριθάρι και γυρίζουμε 1-2 φορές.
5. Βάζουμε 2 φλιτζάνια ντομάτα και τις σταφίδες και βράζουμε για 5 λεπτά.
6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα αρωματικά: κόλιανδρο και μαϊντανό.
7. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε τις ντομάτες.
8. Βάζουμε τις πατάτες στα κενά που αφήνουν γύρω, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τη ντομάτα, πασπαλίζουμε τις πατάτες και ντομάτες με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
9. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις ντομάτες ακόμα 15 λεπτά. Βγάζουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν σερβίρουμε.