Αραβικές πίτες σε τρεις γεύσεις
Αραβικές πίτες φτιαγμένες με τρεις διαφορετικούς τρόπους είναι η καλύτερη λύση για μια ξαφνική επίσκεψη από φίλους, μικρούς ή μεγάλους.
Συστατικά:
18 λεπτές φέτες αραβικές
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
10 φιλέτα αντσούγιας
λίγο δενδρολίβανο
1 κ.κ μπούκοβο
200 γρ. μανούρι
6 λιαστές ντομάτες
3 κ.σ. φρέσκος δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτα
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
20 φέτες σαλάμι αέρος Θάσου
Οδηγίες:
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, απλώνουμε τα πιττάκια, αλείφουμε με λάδι, και απλώνουμε από πάνω τα υλικά σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Στις πρώτες έξι απλώνουμε μία φέτα ντομάτα, από πάνω μοιράζουμε τις αντσούγιες, και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και μπούκοβο.
Στην δεύτερη εξάδα, τρίβουμε από πάνω το μανούρι και από πάνω βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και τον δυόσμο. Στην τελευταία εξάδα, αλείφουμε με τον πελτέ, το σκόρδο, βασιλικό και το σαλάμι. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά ζεστά.