BACK

Κόκκινα μακαρόνια με τόνο και κάρυ

Η Νέλλυ Σφακιανάκη συνδυάζει το κάρυ με την κλασσική Ιταλική συνταγή της  κόκκινης μακαρονάδας. Αποτέλεσμα ένα gourmet εύκολο πιάτο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 πακέτο Spaghetti

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1⁄2 πιπεριά κόκκινη

3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Περίπου 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 φλιτάζνι φύλλα ρόκας

1 πρέζα κάρυ

Αλάτι & Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά με 1⁄2 φλιτζάνι νερό το σκόρδο ολόκληρο ( για να μπορούμε να το αφαιρέσουμε μετά ) και ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και την

πιπεριά .

 Αφού μαραθούν ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα τα κρεμμύδια.

Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας , τον τόνο , το κάρυ , αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά .

Ζεσταίνουμε νερό και αναλόγως βράζουμε τα μακαρόνια .

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια αποσύρουμε από τη φωτιά τη σάλτσα .

Σερβίρουμε στα πιάτα με φύλλα ρόκας