Κόκκινα μακαρόνια με τόνο και κάρυ
Η Νέλλυ Σφακιανάκη συνδυάζει το κάρυ με την κλασσική Ιταλική συνταγή της κόκκινης μακαρονάδας. Αποτέλεσμα ένα gourmet εύκολο πιάτο.
Συστατικά:
1 πακέτο Spaghetti
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1⁄2 πιπεριά κόκκινη
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Περίπου 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 φλιτάζνι φύλλα ρόκας
1 πρέζα κάρυ
Αλάτι & Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά με 1⁄2 φλιτζάνι νερό το σκόρδο ολόκληρο ( για να μπορούμε να το αφαιρέσουμε μετά ) και ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και την
πιπεριά .
Αφού μαραθούν ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας , τον τόνο , το κάρυ , αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά .
Ζεσταίνουμε νερό και αναλόγως βράζουμε τα μακαρόνια .
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια αποσύρουμε από τη φωτιά τη σάλτσα .
Σερβίρουμε στα πιάτα με φύλλα ρόκας