BACK

Κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και δυόσμο

Ξεροτηγανισμένοι κεφτέδες από κολοκυθάκια. Μα ποιός δεν λαχατράει να φάει μιά τόσο νόστιμη συνταγή; Ειδική για τους χορτοφάφους της παρέας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.3 (3 votes)

Συστατικά:

1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αυγά χτυπημένα
250 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί
2 κ.σ. μάραθο
1 φλ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι καγιέν
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Μπόλικο Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε όλα τα κρεμμύδια .  Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την χοντρή μεριά, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτό. Τα στύβουμε καλά και τα ανακατεύουμε με τον μάραθο, τα αυγά, το τυρί, τα κρεμμύδια, το αλάτι και  το καγιέν.  Ρίχνουμε από πάνω λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη ζύμη.  Επειδή η ζύμη είναι πολύ μαλακή, για να πλάσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες παίρνουμε από μία κουταλιά της σούπας ζύμη, την ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και πλάθουμε τους κεφτέδες απαλά.  Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις μεριές μέχρι να ξεροψηθούν.

Σαλτσούλα

Μισό κιλό γιαούρτι σακούλας
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.