BACK

Ρυζόγαλο

Υπάρχει παιδί που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και δεν έχει στην γευστική του μνήμη των επιδορπίων ένα ρυζόγαλο; Δείτε πόσο εύκολο είναι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι
1 βανίλια
1 σταγόνα μαστίχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι νερό
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Οδηγίες:

Βάζετε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από το γάλα. Ξεπλένετε το ρύζι με αρκετό νερό.
Βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό με το αλάτι να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι και τη φλούδα λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, γύρω στα 10-15 λεπτά.
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξυλαράκι της κανέλας και την κοπανισμένη μαστίχα.
Δυναμώνετε τη φωτιά για να βράσει το γάλα. Μόλις πάρει να βράζει ξαναχαμηλώνετε και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 30 λεπτά.
Προς το τέλος ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσατε προηγουμένως και το προσθέτετε στο ρύζι.
Σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.Σερβίρετε σε μπωλάκια και πασπαλίζετε με κανέλλα σκόνη.

Tips

Πασπαλίστε με τριμμένο από φιστίκι