BACK

Αμυγδαλωτά Μυκόνου

Μυκονιάτικα αμυγδαλωτά έτσι όπως μόνο οι κυκλαδίτες ξέρουν να φτιάχνουν. Αν αποφασίσετε να τα φτιάξετε το σπίτι σας θα μυρίσει αμύγδαλο και ανθόνερο και να είστε σίγουροι ότι το κουδούνι σας θα χτυπά συνέχεια από τους γείτονες που δε θα μπορέσουν να αντισταθούν στα μαγικά ανοιξιάτικα αρώματα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

  • 1 κιλό αμυγδαλόψυχα
  • ½ κιλό ζάχαρη (χοντρή)
  • 2 αβγά
  • 3 κρόκους
  • ανθόνερο αδιάλυτο από το φαρμακείο
  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα, με προσοχή για να μη μας γίνει αλοιφή, αλλά να είναι λίγο αδρή (σαν τραχανάς δηλαδή).

Σπάμε τα δύο αβγά και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη,

Βάζουμε και τους κρόκους, προσθέτουμε την αλεσμένη αμυγδαλόψυχα, τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες αδιάλυτο ανθόνερο.

Τα ζυμώνουμε αρκετά ώστε να δέσουν.

Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.

Τα πλάθουμε σε σχήμα μεγεθυμένου αμυγδάλου.

Στο ταψί του φούρνου βάζουμε από κάτω λαδόχαρτο και τα ακουμπάμε όχι πολύ κοντά για να μην κολλήσουν.

Τα ψήνουμε στους 200ºC για περίπου 15-20 λεπτά να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να ξεκολλήσουν χωρίς να σπάσουν.

Τα βουτάμε σε νερωμένο ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τα τοποθετούμε σε σχάρες κάπως υπερυψωμένες, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας για να στεγνώσουν.

Την επόμενη μέρα τα ξαναπασπαλίζουμε καλά, όπως είναι χωρίς ανθόνερο, κι αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε διαφανή ζελατίνα ένα-ένα για να διατηρηθούν καλύτερα.

Tips

Αν η αμυγδαλόψιχα που χρησιμοποιoύμε δεν είναι ασπρισμένη, τη ζεματίζουμε, την καθαρίζουμε πριν από δύο μέρες και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.